Waarom is de aanschaf prijs hoger dan een ouderwets papieren filter?

Onderstaand hebben we in een grafiek de kosten van het fiber filter vergeleken met het ouderwetse papieren filter:

Hoe maak je je filter schoon?

Easy Squeeze Technology. Haal de Fiber bolletjes uit de cartridge. Spoel ze schoon onder stromend water door ze uit te knijpen. Net als bij een spons. Herhaal dit proces slechts 1 keer per 2 tot 4 maanden, afhankelijk van gebruik.

Wat kosten deze filters?

De prijs van een Fiber Filter is afhankelijk van de huidige filter die u nu gebruikt. Voor €125 ontvangt u een cartridge (dit is een eenmalige aankoop) en Fiber bolletjes, genoeg voor 3 navullingen.

De prijs van een Fiber Filter is hoger dan de prijs van een traditionele papieren filter, maar uiteindelijk verdient het aankoopbedrag zich dubbel en dwars terug. Fiber Filter is namelijk in alle opzichten een gemakkelijker en goedkoper alternatief voor de traditionele papieren filters. Zo zijn de bollen heel makkelijk en snel schoon te maken (zie uitleg hieronder), En ook niet onbelangrijk: de bollen genereren een uitstekende waterflow, waardoor de pomp minder snel slijt en het energieverbruik van de pomp tot wel 40 procent lager is.

Hoe vaak kun je de fiberbollen wassen?

De Fiber bolletjes hoeft u slechts 1 keer per 2 tot 4 maanden schoon te maken (ter vergelijking; traditionele papieren filters moeten 1 keer per 2 tot 3 dagen gereinigd worden). De bolletjes zijn gemaakt van gerecycled en herbruikbaar materiaal, waardoor ze 3 tot 4 keer kunnen worden hergebruikt. De robuuste cartridge is slechts een eenmalige aankoop.

Wat voor schoonmaakmiddel wordt in het filmpje gebruikt?

De bolletjes zijn makkelijk en snel schoon te maken; gewoon even uitknijpen onder stromend (lauwwarm) water. Voor het schoonmaken is geen schoonmaakmiddel nodig. Schadelijke bacteriën en biofilm worden al afgebroken; de bollen zijn namelijk behandeld met zilverionen.